Over De Waterdam

Ons woonzorgcentrum ligt in hartje Roeselare, naast het AZ Delta-ziekenhuis, campus Brugsesteenweg. Met 148 woongelegenheden, een dienstencentrum, bistro en buurtrestaurant onder één dak, is er hier van verveling nooit sprake. Wat De Waterdam helemaal uniek maakt, is dat je in ons woonzorgcentrum ook heel wat kunst kan spotten: van de opmerkelijke kunstwerken in onze gangen tot de street art-wandeling doorheen onze tuin. We zeiden het al: om je te vervelen, moet je ergens anders zijn. Kom gerust eens langs om het zelf te ontdekken.

De Waterdam maakt samen met woonzorgcentra De Zilverberg, Ter Berken en Sint Henricus deel uit van zorgorganisatie Motena. Kom je graag meer te weten over alle woonzorgcentra van Motena? Neem dan een kijkje op onze website of neem even de tijd om door onze folder te gaan!

De W’s van Welkom

De woonzorgcentra van Motena hebben allemaal hun eigenheid, maar wel een gedeelde visie: de 4 W’s van Welkom. Deze vier pijlers laten zien wat wij als woonzorgcentrum belangrijk vinden. De welkom-gedachte is een gastvrije gedachte. Iedereen moet zich hier welkom voelen. Jij als bewoner, maar ook je vrienden en familie. Wat betekent dat in de praktijk? We lijsten het hieronder even op.

De W van Warmte

Warme zorg is voor ons het allerbelangrijkste. Praten. Luisteren. Begrijpen wat jij nodig hebt. Om zo op basis van jouw behoeftes en noden de juiste oplossingen te zoeken. We zijn er voor je.

De W van Wandel gerust eens binnen

Een woonzorgcentrum is een open huis. Een plek om nieuwe mensen te leren kennen en vrienden en familie te ontvangen. In contact te blijven staan met elkaar. Fysiek of digitaal. We werken elke dag aan nieuwe manieren om mensen welkom te heten. Wandel dus gerust eens binnen

De W van Wens je verder nog iets?

Mensen staan bij ons op de eerste plaats. En aangezien ieder mens anders is, moet onze aanpak daarop afgestemd zijn. We werken dus graag op maat van onze bewoners . En passen ons aan waar nodig. Jij beslist hoe je dag eruit ziet. Dat is voor ons niet meer dan normaal.

De W van Werksfeer

We zorgen niet alleen goed voor jou, maar ook voor onze eigen mensen. Want als onze medewerkers een glimlach op hun gezicht hebben, dan profiteert iedereen daarvan. Ken je iemand die misschien bij ons wil werken? Stuur ze zeker naar onze vacaturepagina.

https://www.wzcdewaterdam.be/sites/motena/files/styles/medium/public/uploads/paragraphs/layout_image_text/pg_image_field/0001.jpg?itok=rk5NaUfF

De W van Wist-je-dat...?

Ons kernteam dementie zet een aantal "wist-je-datjes" op een rijtje. Benieuwd wat ons WZC nog allemaal in petto heeft?

Klik hier om een kijkje te nemen.

De laatste nieuwtjes

Wij denken groen!

Een nieuw jaar, nieuwe plannen. Januari stond steevast in teken van goede voornemens. Het ideale moment voor ons om eens stil te staan bij onze duurzame voornemens om onze ecologische voetafdruk te verkleinen. Welke zaken rond duurzaamheid doen we op vandaag, en welke zaken ambiëren we nog voor de toekomst?