In de buurt

Of je nu houdt van wandelen en fietsen, van een gezellig terrasje doen of van een vleugje cultuur: er is altijd wel iets te doen in en rondom ons woonzorgcentrum. Onze goedgevulde agenda van activiteiten en evenementen heeft je nog niet naar hier gelokt? Dan doen de unieke troeven van De Waterdam die we hieronder oplijsten dat zeker wel.

Wandelen en fietsen

Onze bistro is elke namiddag open voor wandelaars en fietsers die graag even de benen laten rusten of terug op krachten willen komen met een heerlijke dagschotel tegen een democratische prijs.

Ook de moeite om de benen voor stil te houden: ons ruime terras en onze energetische tuin. Iets verder van ons vind je pareltjes als de Ronde Kom, de Kleine Bassin en het Geitepark. Ideaal om te wandelen of even uit te blazen.

Wandelaars die van muurschilderingen houden, verwelkomen we hier ook, want de unieke street art-wandeling die de toeristische dienst van de stad uitstippelde, loopt dwars door onze tuin. Verder ligt ons woonzorgcentrum ook op het parcours van de 11.trail . En in de toekomst zal De Waterdam in nog meer wandel- en fietsroutes een plekje krijgen.

Ook een sportieve aanrader: kom een familielid in De Waterdam bezoeken en trek er even samen op uit met onze duofiets. Mooie herinneringen gegarandeerd!

Horeca

Geen plekje kunnen bemachtigen in onze bistro? Dan bevelen we je warm aan om een kijkje (en drankje) te nemen in café De Elleboog, de cafetaria van woonzorgcentrum Ter Berken of in één van onze andere dienstencentra.

Cultuur

Wie van kunst en cultuur houdt, blijft bij ons niet op z’n honger zitten: heel wat kunstwerken sieren de gangen van ons huis, tijdens zomermaanden kleuren we je dag regelmatig met tuinconcertjes, maar ook tijdens koudere periodes brengen we warmte in huis met dans en muziek. Wie zelf aan de slag wil, kan deelnemen aan workshops en activiteiten van het dienstencentrum en voor wie graag lokaal gaat shoppen, is de dinsdag- en vrijdagmarkt vlakbij. Ook het koersmuseum en de stadsbibliotheek vind je op wandelafstand ... Je merkt het, meer dan genoeg in de buurt om je nooit te vervelen!