Gedacht aan alle noden én meer

Voor elke behoefte een oplossing.

Onze medewerkers luisteren en begrijpen wat jij nodig hebt. Want iedereen is uniek en vraagt om een unieke omgang. Hieronder ontdek je alle voorzieningen die ons woonzorgcentrum je gewenste thuis helpen te maken. Nog andere onvervulde noden of behoeften? Onze mensen staan voor je klaar.

Al onze faciliteiten op een rijtje

148 kamers

Aan buren bij ons geen gebrek. De Waterdam biedt een thuis aan 145 bewoners en houdt 3 kamers vrij voor wie een kortverblijf wenst. Je vertoeft hier dus in aangenaam gezelschap, maar geniet van de nodige rust wanneer je dat wenst.

Benieuwd naar hoe het er bij ons uit ziet? Breng een digitaal bezoek aan ons woonzorgcentrum.

Comfort op de kamer

Elke kamer heeft een eigen badkamer met wastafel en toilet, basismeubilair (bed, tafel, 2 stoelen), tv en koelkast. Breng je zelf nog wat kleine meubeltjes en persoonlijke spulletjes mee, dan word je kamer al snel jouw nieuwe thuis.

4 afdelingen met 2 gemeenschappelijke woonkamers

Onze bewoners wonen gezellig samen op 4 verschillende afdelingen. Elke afdeling beschikt over 2 gemeenschappelijke woonkamers waar bewoners samenkomen om te eten, een activiteit te volgen of wat te rusten.

Bistro en buurtrestaurant

Voor gezelligheid moet je in onze bistro zijn. Op weekdagen verwelkomen we hier ook buren en andere passanten die op zoek zijn naar een kop koffie, een frisse pint of een lekkere lunch.

Professioneel en warm team

Op elke afdeling staat een hartelijk team enthousiaste medewerkers voor je klaar. Samen met hun teamcoach zorgen ze ervoor dat niemand iets tekort komt. Dit team bestaat uit verpleegkundigen, zorgkundigen, medewerkers kamerzorg en een begeleider wonen en leven. Dagelijks komt een kinesist langs voor behandeling bij mensen die er nood aan hebben.

Begeleider wonen en leven

De begeleider wonen en leven kan een animator of een ergotherapeut zijn. Deze medewerker focust expliciet op het wonen, leven en welzijn van elke bewoner. Zij polst naar ieders interesses, talenten, wensen en mogelijkheden en zet zich in om het leven bij ons en het activiteitenaanbod hierop af te stemmen.

Dienstencentrum

In ons huis vind je ook een volwaardig dienstencentrum. Je kan je dus heel makkelijk aanmelden voor extra diensten of activiteiten als je dat wilt. Je hoeft niet eens de deur uit voor een leuke cursus of workshop.

Extra ondersteuning

Kan je extra hulp gebruiken van een psycholoog of een logopedist? Reken op ons om het voor je in orde te brengen.

Enthousiaste vrijwilligers

In ons woonzorgcentrum kunnen we rekenen op heel wat enthousiaste vrijwilligers die met plezier een handje toesteken en voor extra wow-momentjes zorgen. Je familie en vrienden zijn trouwens ook welkom om mee te helpen bij de zorg, maaltijdbegeleiding of uitstapjes. Want hoe meer jij je familie kan zien, hoe liever.

Kunst rondom jou

Wie De Waterdam zegt, zegt kunst. Van zodra je bij ons binnenkomt, zal je merken dat er bij ons ook ruimte gemaakt wordt voor creativiteit en artistieke invloeden van buitenaf. Wist je dat er ook een streetart wandeling door de tuin loopt langs ons prachtig kunstwerk van internationale kunstenaars Telmo en Miel? 

Wie kan er bij ons terecht om te wonen?

In De Waterdam begeleiden we zowel mensen met een fysieke zorgbehoefte als mensen met dementie.

Ondersteuning bij verhuis

Heb je ervoor gekozen om bij ons te komen wonen? Dan doen wij er graag alles aan om jouw verhuis naar ons woonzorgcentrum zo vlot mogelijk te laten verlopen. Om die reden bieden we de mogelijkheid om de verhuis door ons te laten doen. Hiervoor werken we samen met onze thuiszorgdienst Kotee.