Letterlijk en figuurlijk een ware ‘Upgrade’ voor WZC De Waterdam

Woonzorgcentrum De Waterdam is begonnen aan een ware transformatie. Bovenop de vernieuwde grootkeuken werden onlangs 4 verdiepingen met extra kamers voorzien. Kamers die speciaal ingericht zijn om later nog eventueel te kunnen omvormen voor andere doeleinden.

Upkitchen

Bovenop de vernieuwde grootkeuken aan de Hoogbouw bouwde WZC De Waterdam recent in samenwerking met aannemer Verstraete.team 4 extra verdiepingen met telkens 9 kamers en een ruime badkamer. Deze kamers werden in eerste instantie gebouwd opdat de bewoners van de oude Laagbouw een comfortabele plek zouden kunnen krijgen tijdens de sloop- en bouwwerken van het nieuwe complex dat wordt voorzien op de site van het vroegere woonzorgcentrum Ter Dreve. De bewoners van Ter Dreve verhuisden eind juni reeds naar hun nieuwe stek in de Upkitchen.

Kamers klaar voor de toekomst

Eenmaal de Laagbouw volledig in het nieuw zit, zal de Upkitchen een andere bestemming krijgen. Architecten Jo Vaneeckhout en Guido Schaubroek hebben de kamers van de Upkitchen namelijk zo ontworpen dat ze met kleine ingrepen multifunctioneel inzetbaar worden en volledig kunnen worden omgevormd tot serviceflats of studio’s voor jongeren onder begeleiding.

Tuinfeest

Op zaterdagnamiddag 3 september vanaf 14u organiseert WZC De Waterdam in de binnentuin een groots tuinfeest. Ook voor dit evenement zijn niet enkel bewoners en familie welkom, maar zeker ook buurtbewoners en iedereen die eens wil langskomen. Ze voorzien heel wat lekkers voorzien ze ook tal van activiteiten, live optredens en randanimatie. Geïnteresseerden kunnen bovendien tussen 14u en 15u30 een kamer in de Upkitchen bezichtigen.